Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Sinun vuotesi kirjat 1943, 1953 ja 1963 

Täyttääkö ystäväsi vuosia? Sinun vuotesi kirjasarjasta löytyy lahja 50, 60, tai 70 vuotta täyttäville.

 

Sinun vuotesi 1943 -kirja

Vuonna 1943 maailmansota alkoi kääntyä akselivaltojen tappioksi. Saksa oli häviämässä sodan, ja Suomen oli pyrittävä rauhaan. Pula oli lähes kaikesta: elintarvikkeista, vaatteista ja jalkineista, kahvista, haloista, saippuasta ja pesuaineista, polkupyörän kumeista, tupakasta…

Ankean arjen vastapainoksi viihde – ja varsinkin elokuvat – tarjosivat haaveita ja unelmia. Vuoden katsotuin elokuva oli “Katariina ja Munkkiniemen kreivi”, ja sen kuuluisasta “Romanssista” (Sua vain yli kaiken mä rakastan) tuli myös suosittu iskelmä. Tämä kirja kertoo pulan ja epävarmuuden ajasta, mutta myös sisun, kekseliäisyyden ja toiveiden vuodesta.

Vuosi 1943 oli Ryhmyn ja Romppaisen, Suomisen perheen, perunavellin ja paperikenkien aikaa. Suomalaisia elähdytti aito auttamisen halua. Sotilaspoikien ja lottatyttöjen ohella koko Suomi ahersi erilaisten talkoiden – kuten mottitalkoiden – parissa.

Yhdessä pärjättiin!

 

Sinun vuotesi 1953 -kirja

Vuonna 1953 edellisvuoden olympia- ja Armi-huuma pitivät edelleen mielialan korkealla, vaikka työttömyys oli noussut korkeaksi. Kansakoulujen alaluokilla oli ahdasta, kun suuret ikäluokat tulivat kouluikään. Pulakausi oli takana, ja jopa kahvia ja sokeria sai ostaa vapaasti. Moottoripyörät yleistyivät, ja ”pärinäpojat” näkyivät niin isompien kuin pienempienkin paikkakuntien katukuvassa.

Ensimmäiset LP-levyt tulivat Suomen markkinoille, ja elokuvamaailmaa sykähdyttivät ensimmäiset laajakangaselokuvat. Suomalainen elokuva jatkoi tukkilaisromantiikan ja kepeiden komedioiden linjalla.

Tämä kirja tarjoaa tuokiokuvia ikimuistoisesta vuodesta 1953, jolloin parhaassa vedossaan ollut Olavi Virta hurmasi tangoillaan ja Marilyn Monroe teki läpimurtonsa Hollywoodissa. ”Lättähattujen”, ”nilkkasukkatyttöjen” ja ”dollarihymyjen” vuosi on jäänyt muistoihin suurten uutisten ja kansainvälistymisen vuotena, joka oli täynnä tulevaisuuden uskoa.

Olipa se kaiken kaikkiaan mahtava vuosi.

 

Sinun vuotesi 1963 -kirja

Vuosi 1963 muistetaan presidentti Kennedyn murhasta ja Englannin Liverpoolin lahjasta maailman nuorisolle: The Beatles oli syntynyt. Suomessakin elettiin hurjan musiikkibuumin vuotta. Twist, tango ja letkis huumasivat tanssilavoilla ja nuorisoa villitsi rautalanka.

Opettelimme vanhan ja uuden markan eroa ja totuttelimme myös penniin. Matkustelimme ulkomaille useammin kuin koskaan ennen ja autokanta kasvoi huimaa vauhtia. Televisio teki todellisen läpimurtonsa. ”Heikki ja Kaija”, ”Me Tammelat”, ”Laatikkoleikki”, ”Levyraati” ja ”Tupla tai kuitti” houkuttelivat jäämään kotisohvalle.

Tämä kirja kertoo ilon ja toivon vuodesta. Suurvaltasuhteet olivat lientymässä, elintaso nousi kohisten ja suuret ikäluokat elivät iloisia teinivuosiaan.

 

Hinta:26.00 €

Vaihtoehdot

TuoteVarastosaldo
Sinun vuotesi 1943-kirja Tilattavissa
Sinun vuotesi 1953-kirja Tilattavissa
Sinun vuotesi 1963-kirja Tilattavissa