Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Sinun vuotesi kirjat 1945, 1955, 1965 ja 1975

Sinun Vuotesi 1945 kirja


Vuosi 1945 oli suomalaisille raskaan työn ja puutteen, mutta myös ilon ja toiveikkuuden vuosi.


Säännöstely ulottui kaikkeen mahdolliseen ruoasta ja haloista saippuaan ja polkupyöränkumeihin. Mutta vähästäkin osattiin iloita, puhumattakaan iloisista perhetapahtumista, joita nähtiin ennätystahtiin. Suomisen Olli yllätti valkokankaalla ja radiossa seikkailunsa aloittivat Kalle-Kustaa Korkki ja Pekka Lipponen. Metsäradio toivotti hyvää iltaa metsien miehille ja “Taata” Sillanpää aloitti joulupakinointinsa. Ja kaikki aikalaiset muistavat uudenvuodenaaton, jolloin setelit piti leikata kahtia.


Sidottu, kovakantinen 80 sivua 150*200mm

 

Sinun vuotesi 1955 kirja


Vuosi 1955 oli suomalaisille ilon ja menestyksen vuosi.


Neuvostoliitto ilmoitti palauttavansa Porkkalan ja Suomi pääsi YK:n jäseneksi. ”Tuntemattoman sotilaan” nostattama kirjasota vaihtui koko kansaa yhdistäväksi ylpeydeksi, kun Edvin Laineen elokuva sai ensi-iltansa. Lättähatut ja pärinäpojat herättivät vanhemmissa ärtymystä, mutta nuori polvi lauloi iloisesti ”Mambo Italianoa”. Helsingissä nähtiin ensimmäinen tv-lähetys, Marilyn Monroen helmat hulmusivat ”Kesäleski”-elokuvassa ja Ansa Ikonen ja Tauno Palo tekivät hienon comebackin.


Sidottu, kovakantinen 80 sivua 150*200mm

Sinun vuotesi 1965 kirja


Vuoden 1965 suuria uutisaiheita olivat maailman ensimmäinen avaruuskävely, Kekkosen palmuun kiipeäminen, Vietnamin sodan laajeneminen, Muhammad Alin aaveisku ja The Beatles -yhtyeen ritarinarvo.


Tampereelle valmistui jäähalli ja Mont Blanciin maailman pisin tunneli. Kari Kuuva, Juha Vainio ja Irwin Goodman olivat uusia lupaavia lauluntekijöitä ja Katri-Helena suosituin naislaulaja. Virpi Miettinen oli maailman toiseksi kaunein, ja Timo Mäkinen maailman nopein. Rollarit kävivät Yyterissä, Esko Kivikoski sanoi “Kyllä” ja “Lumilinna”-ohjelma ihastutti myös kansainvälistä yleisöä.


Sidottu, kovakantinen 80 sivua 150*200mm

 

Sinun vuotesi 1975 kirja


Vuoden 1975 suurin uutisaihe oli Helsingissä pidetty ETYK-huippukokous.


Presidentti Kekkonen oli uransa ja suosionsa huipulla – huippujäänmurtaja vihittiin hänen kaimakseen, hän sai kuvansa uuteen 500 markan seteliin ja hän ”runnoi” maahan hätätilahallituksen. Anne Pohtamo kruunattiin maailmankaikkeuden kauneimmaksi, Erkki Liikanen hyppäsi ”Evakkorekeen” ja Erkki Junkkarinen asetteli ruusuja hopeamaljaan. Kansa nauroi elokuvateattereissa Uuno Turhapurolle, mutta ”Tappajahai” hyydytti hymyt. Leuat alkoivat jauhaa ksylitolipurkkaa ja Honda Monkeyt villitsivät nuorisoa, ja niin teki myös Hurriganes. Hojo! Hojo!


Sidottu, kovakantinen 80 sivua 150*200mm

 

Hinta:26.00 €

Vaihtoehdot

TuoteVarastosaldo
Sinun vuotesi 1945 kirja Tilattavissa
Sinun vuotesi 1955 kirja Tilattavissa
Sinun vuotesi 1965 kirja Tilattavissa
Sinun vuotesi 1975 kirja Tilattavissa